Nieuws

Zeven keer lachen met accountants

Een accountancywebsite is niet per se de plek waar de surfende mens naartoe gaat voor opmerkelijk of grappig nieuws. Toch brengt ook Accountant.nl nog weleens iets luchtigs, grappigs of opmerkelijks. Een kleine greep uit de oogst in 2015.

  1. Om maar meteen goed te beginnen: een mislukt muziekfestival, een nierinfectie, een wietplantage, een schuld van 50.000 pond en een veroordeling. Het zijn de hoofdelementen uit het epos van Sean Birdsall, in het Verenigd Koninkrijk beter bekend als de Breaking Bad-accountant.
  2. Kun je voor het proppen van tientallen augurken op een broodje op staande voet ontslagen worden? Ja, dat kan. Net als voor een kopstoot aan een leidinggevende. Je leest het in de Top 5 ontslag op staande voet.
  3. Een Britse EY-manager die niet alleen in de boeken, maar ook in de broeken kijkt. Het bizarre verhaal van een voyeur die camera's ophing in onder meer de wc's van zijn eigen kantoor.
  4. Als iemand het over een 'exclusieve club' heeft dan denk je niet meteen aan KPMG. In de Londense City kan dat echter wel, want daar heeft KPMG de club 'No. 20' geopend: "Vijf verdiepingen waarop u uw conversaties en zakelijke relaties naar een hoger niveau kunt tillen." Dit betreft een tweeluik: deel 1 en deel 2.
  5. De meesten van ons zullen Rihanna wel kennen, een succesvolle zangeres uit Barbados. Rihanna heeft het flink aan de stok gehad met haar accountant. De ruzie begon in 2012, escaleerde in 2013, ging ineens over schimmelvilla's in 2014 en eindigde in 2015 met het liedje 'Bitch Better Have My Money', waarbij de 'Bitch' in dit geval haar ex-accountant was. In de videoclip laat Rihanna zien dat ze op zijn zachtst gezegd nog niet helemaal over haar woede heen is.
  6. Opmerkelijke vulnippeltjes, zitten op gerecyclede petflessen en bagageruimtes waar zeker twee golftassen in passen: een verslag van de AutoRAI.
  7. Soms heeft een serieuze zaak ook iets grappigs, meestal vanwege verbazing. Zo ook in het actuele verhaal over de gemeente Amsterdam, waar 55 miljoen zoek is, en waarover de wethouder zei: "Het geld is niet weg. We kunnen het alleen niet vinden." Deel 1 en deel 2.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.