Joris Joppe

Joris Joppe

Joris Joppe is registeraccountant en werkzaam als product manager bij Visionplanner. Hij was in 2013 oprichter van Analys.io, een online data-analyse service voor accountants en fiscalisten. Joppe was eerder partner bij Coney.

Opinie

Twee maten van vertrouwen?

Zo af en toe krijg ik er wel eens een controleklant bij. Soms ook met wat activiteiten in het buitenland. Richtlijn 600 afgestoft. Lokale accountant opgelijnd. Uitgebreide instructies verstuurd. Helemaal voorbereid dus op de nobele rol als groepsaccountant. Klaar om, als mijn Duitse collega straks zijn controleverklaring aan mij rapporteert, hem eens kritisch te bevragen over zijn bevindingen en conclusies. Wantrouwt uw vakbroeder!

x 1 0 0 Joris Joppe
Opinie

Jaarrekening anno 2008

Als je tegenwoordig een beetje radio luistert dan duizelt het al gauw van de indices, graadmeters en andere indicatoren. Allemaal moeten ze ons iets vertellen over de stand van de economie, de bedrijvigheid of het consumentenvertrouwen. Op dezelfde dag roepen de inkopers in Pennsylvania dat alles beter gaat, vinden de huisvrouwen in Duitsland hun boodschappen te duur en vindt een analist (soms inderdaad niet meer dan een) dat we onze aandelen in grootbank x of y moeten verkopen.

x 3 0 0 Joris Joppe
Opinie

Volvo of Camaro?

Zo af en toe duikt het weer op in het nieuws. Enorme hoeveelheden crimineel geld, vermenging van de onderwereld met de bovenwereld, waar dan meestal een paar ferme uitspraken van politici achteraan komen. Zo ook vorige week, waarschijnlijk geïnspireerd door de grootscheepse vastgoedfraude - meer capaciteit voor financieel rechercheren want via het geld kom je altijd wel bij de crimineel. Wat mij betreft net zo'n dooddoener als 'echte liefde gaat door de maag'.

x 6 0 0 Joris Joppe
Opinie

Sex sells!

November is elk jaar weer de maand van de intocht van de alom bekende goedheiligman. Een briljant concept en ik wou dan ook dat ik het zelf verzonnen had. Een aandoenlijk Nederlands stukje folklore dat op magistrale wijze in leven wordt gehouden door de plaatselijke middenstand. Op alle gebieden ontwikkelen kinderen zich razendsnel - een zesjarige met een mobiele telefoon is tegenwoordig geen uitzondering meer - kortom, die maak je niets meer wijs ... Behalve als het gaat om de bebaarde man uit Spanje.

x 0 0 0 Joris Joppe
Opinie

'Fraude verkoopt'

Net bekomen van het Urker vissersverhaal, met het Dubai en Turkije onroerend goed fata morgana nog vers in het geheugen, lees ik deze week dat Joep van den Nieuwenhuyzen tot een Zwitserse gevangenis is toegelaten. De 'bedrijvendokter' wordt vervolgd voor verduisteringen van ettelijke miljoenen en is mede schuldig aan de verliespost van € 100 miljoen bij het Havenbedrijf Rotterdam. Zal wel fraude zijn denk ik dan, overigens in de wetenschap dat het wetboek van strafrecht die term niet kent.

x 0 0 0 Joris Joppe